Diclofenac (25mg : 50mg) Kopen Kruidvat | Voltaren Bestellen


Titel: Diclofenac (Voltaren)
Pakket: 25 mg | 50 mg | 75 mg | 100 mg
Online-Apotheek: Kopen
Betaalmethode: VISA, MASTERCARD, BTC
Wat Is De Prijs?: € 0.23 (Per pil)
+ Welkomstaanbieding voor iedereen
+ Tot 30% korting
+ Gratis Bonuspillen

Diclofenac is een niet-steroïde ontstekingsremmer en pijnstiller behorend tot de medicijngroep NSAID's die wordt toegepast bij het remmen van ontstekingen zoals bij artritis of het optreden van pijn of koorts.




Wat is Diclofenac?

Elke tablet Diclofenac 25 mg bevat:

  • Werkzame stof: diclofenac natrium-25 mg; hulpstoffen: maïszetmeel, lactose, talk, magnesiumstearaat.
  • Shell samenstelling: celluloseacetaat ftalaat, talk, titaniumdioxide, polyethyleenglycol, ethylcellulose, chinoline gele kleurstof (E104).

Elke Diclofenac 50 mg tablet bevat:

  • werkzame stof: diclofenac natrium-50 mg;
  • hulpstoffen: maïszetmeel, lactose, talk, magnesiumstearaat.

Samenstelling van de schaal: celluloseacetaatftalaat, talk, titaandioxide, polyethyleenglycol, ethylcellulose, oranjegeel kleurstof (E 110).

De geschiedenis van Diclofenac

Het prototype van moderne NSAIDs was acetylsalicylzuur, dat eerst door een jonge wetenschapper Felix Hoffman aan het eind van XIX eeuw werd samengesteld. De chemische structuur en eigenschappen van acetylsalicylzuur werd de richtlijnen waarmee nieuwe vertegenwoordigers van deze klasse van geneesmiddelen werden gemaakt (in eerste instantie werden ze vaak aangeduid als "aspirine-achtige"). Het was niet zozeer het gebrek aan werkzaamheid als de toxiciteit van hoge doses acetylsalicylzuur die diende als een krachtige stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe, "non-salicylaat" NSAID ' s. In 1966, tijdens de uitvoering van het programma voor de ontwikkeling van een ontstekingsremmend geneesmiddel met verbeterde biologische eigenschappen, werden meer dan 200 analogen van 0-aminoazijnzuur gesynthetiseerd in het Geigi-onderzoekslaboratorium om een molecuul te creëren met de nodige parameters, waaronder de meest interessante resultaten werden getoond door diclofenac natrium - natriumzout 0-[(2,6 dichloorfenyl)-amino]-fenyl-azijnzuur.

Aanvankelijk, werd diclofenac hoofdzakelijk gebruikt in de behandeling van reumatologische ziekten, waar beide componenten belangrijk zijn: een uitgesproken anti-inflammatory en krachtig pijnstillend effect, maar, later, heeft het toepassingsgebied van diclofenac beduidend uitgebreid. Momenteel wordt diclofenac gebruikt in chirurgie, traumatologie en sportgeneeskunde (voor schade aan het bewegingsapparaat, weke delen schade (kneuzingen, verstuikingen), voor postoperatieve anesthesie), in neurologie (voor de behandeling van rugpijn, tunnelsyndromen, migraine), in gynaecologie voor dysmenorroe, adnexitis, in oncologie als een middel van de eerste fase van anesthesie van de WHO-ladder. Intramusculaire toediening van diclofenacnatrium is een effectieve methode om nier-en leverkoliek te bestrijden. Een speciale doseringsvorm van diclofenac in de vorm van druppels heeft toepassing gevonden in de oogheelkunde. Huisartsen schrijven diclofenac ook voor voor verschillende pijnsyndromen.

Farmacologische werking

Diclofenac (voltaren) kan ontstekingen, hoge koorts elimineren en een pijnstillend effect hebben. Bij reumatische aandoeningen kan het medicijn ook worden voorgeschreven en helpt het ontstekingsproces, pijn, ochtendstijfheid en zwelling te elimineren, zodat de conditie van het gewricht kan verbeteren.

Farmacokinetiek

De absorptie is snel en volledig. Bij het consumeren van voedsel kan de absorptiesnelheid echter enkele uren afnemen (de minimale indicator is een uur, het maximum is 4 uur) en het lichaam absorbeert 40% minder van het medicijn. De maximale concentratie wordt na 2-3 uur bereikt.

Vijfenzestig procent van de ontvangen dosis wordt uitgescheiden door de nieren. Minder dan één procent wordt weergegeven in de oorspronkelijke vorm. De rest van de ontvangen dosis kan met gal worden uitgescheiden. Bij mensen die lijden aan nierfalen, worden meer van de verkregen stoffen uitgescheiden met gal, maar tegelijkertijd blijft het niveau van het Diclofenac in het bloed hetzelfde. Bij mensen die lijden aan chronische hepatitis of gecompenseerde levercirrose, blijft het proces van assimilatie van het medicijn klassiek.

Indicatie

  • Aandoeningen van het bewegingsapparaat.
  • De aanwezigheid van pijnsyndroom, ongeacht de ernst ervan. Het syndroom kan posttraumatisch of postoperatief zijn, uitgedrukt door migraine of hoofdpijn, kiespijn, neuralgie en myalgie.
  • Behandeling van infectieuze en ontstekingsziekten van het oor, neus en keel met een uitgesproken pijnsyndroom.
  • Koorts.

Contra

  • Verschillende acute en ontstekingsprocessen die het maagdarmkanaal beïnvloeden.
  • Overtreding van hematopoiese, hemostase.
  • Aspirine astma.
  • Zwangerschap.
  • De leeftijd van de kinderen (tot zes jaar).
  • Lactatie.
  • Hypergevoeligheid.

Verhoogde voorzichtigheid moet worden waargenomen voor bronchiale astma en bloedarmoede, arteriële hypertensie, oedemateus syndroom, darmontsteking, diabetes mellitus, ouderen, de aandoening na uitgebreide chirurgie, alcoholisme, hart -, nier-en leverfalen, systemische bindweefselziekten.

Dosering

Volwassenen en adolescenten vanaf de leeftijd van vijftien, het medicijn kan worden gebruikt voor voltaren 25-50 mg tweemaal of driemaal per dag. Nadat het effect is bereikt, moet de dosis worden verlaagd, maar alleen geleidelijk. Onderhoudsbehandeling omvat Diclofenac 50 mg per dag.

Voor kinderen ouder dan zes jaar wordt de dagelijkse dosis individueel bepaald. Per kilogram is maximaal 2 mg nodig. De dosis moet worden verdeeld in 2-3 doses.

Symptomen van overdosering kunnen de volgende zijn: hoofdpijn en duizeligheid, verminderd bewustzijn, braken, kortademigheid.

Zwangerschap en borstvoeding

Het medicijn kan niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Interactie met geneesmiddelen

Houd er rekening mee dat interactie met sommige geneesmiddelen leidt tot een risico op bloedingen uit het maagdarmkanaal, nefrotoxische effecten, dus een consult met een arts is verplicht.

Veiligheid

Diclofenac heeft een optimale combinatie van pijnstillende en ontstekingsremmende effecten en goede verdraagbaarheid. Daarom kan het bij afwezigheid van contra-indicaties zelfs lange tijd worden gebruikt. Studies hebben bevestigd dat behandeling met diclofenac in voldoende hoge doses (150 mg) bij langdurig gebruik (tot 8 maanden of langer) door patiënten goed werd verdragen [2]. Natuurlijk kan diclofenac, zoals elke NSAID, bijwerkingen en contra-indicaties hebben. Er moet echter worden opgemerkt dat bijwerkingen, waaronder allereerst moet men bang zijn voor ulceratie van het slijmvlies van het maagdarmkanaal (maagdarmkanaal), zich vaker ontwikkelen bij mensen met risicofactoren.

Alvorens diclofenac voor te schrijven, zou de arts moeten verduidelijken of de patiënt om het even welke andere medicijnen wegens bijkomende ziekten neemt om mogelijke complicaties te vermijden wanneer het gebruiken van diclofenac in combinatie met andere medicijnen. Van Diclofenac is bekend dat het de plasmaconcentratie van digoxine, lithium, cyclosporine A verhoogt, inclusief verhoogt de nefrotoxiciteit; verhoogt de toxiciteit van methotrexaat. Tegen de achtergrond van kaliumsparende diuretica verhoogt diclofenac het risico op hyperkaliëmie en tegen de achtergrond van anticoagulantia, het risico op bloedingen. Diclofenac vermindert het effect van diuretica, hypotensieve en hypnotica. Gelijktijdige toediening van antidiabetica kan leiden tot zowel hypo - als hyperkaliëmie.

Meer dan 30 jaar zijn verstreken sinds de introductie van diclofenac in de klinische praktijk. Gedurende deze tijd zijn er veel nieuwe NSAID ' s verschenen. Dit heeft de mogelijkheden om effectieve zorg aan patiënten te bieden aanzienlijk uitgebreid, omdat de individuele respons op de behandeling zeer variabel is. Diclofenac neemt echter een speciale plaats in in dit therapeutische arsenaal. De combinatie van hoge efficiëntie, goede verdraagbaarheid en een verscheidenheid aan doseringsvormen van het medicijn stelt u in staat om de optimale therapie te kiezen voor een breed scala aan pijnsyndromen.

Opslagvoorwaarden en-voorwaarden

De houdbaarheid is 3 jaar. De opslagtemperatuur moet overeenkomen met de metingen in de ruimte (ongeveer 25 graden).