VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

COVID-19

OVERLEGFORUMS

Zone privee
12.09.2014 13:41 Leeftijd: 9 yrs
Categorie: E-SPECIALIST

e-specialist nr. 470: VBS-symposium - Brussel - zaterdag 11.10.2014


Geachte Dokter,

Op 11 oktober 2014 organiseert het VBS naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag een symposium met aansluitend een drink.

Sinds 28 mei 1954, de dag dat het VBS werd opgericht, is de wereld ingrijpend veranderd. Dat geldt niet in het minst voor de geneeskunde, waarvan de uitoefening sterk evolueerde dankzij grote ontwikkelingen in kennis en technologie.

Tijdens het symposium 'De specialistische geneeskunde: van evolutie naar revolutie' zullen de sprekers het hebben over de vele transformaties in de medische praktijk en het medisch milieu.

De evolutie houdt uiteraard niet op en de uitdagingen die moeten worden aangegaan in de komende jaren zijn divers en met elkaar vervlochten: zorgen voor het behoud van een toegankelijke en kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg, nieuwe technieken integreren in de bestaande praxis enz.

Een van de evoluties op het vlak van de geneeskundige praktijk is de komst van de “wet medische ongevallen”, die Meester Tom De Gendt, specialist gezondheidsrecht, van deskundig commentaar zal voorzien.

De heer François Daue, consulent inzake gezondheidszorg en expert in zorgfinanciering, zal de sporen naar een duurzame financiering van ons zorgstelsel toelichten.

Professor Koen Kas, biotechnoloog en healthcare-trendwatcher, zal een blik werpen op technologieën die de geneeskundige praktijk de komende jaren zullen veranderen.

Vervolgens zullen 8 artsen-specialisten in flitspresentaties van exact tien minuten een beknopt overzicht geven van de (r)evoluties in hun vakgebied.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een boeiende voormiddag van te maken! Ten slotte vermelden we nog dat wij voor dit symposium 3 credit points in ethiek en economie hebben aangevraagd.

Met vriendelijke groet,

VBS-GBS

 

U kunt ook mailen naar loubna(at)gbs-vbs.org of het bijgevoegde inschrijvingsformulier afdrukken en ingevuld doorsturen.