VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

COVID-19

OVERLEGFORUMS

Zone privee
27.10.2020 08:11 Leeftijd: 4 yrs
Categorie: E-SPECIALIST

e-specialist nr. 858 : perscommuniqué van de longartsen

verstuurd aan de leden van de Beroepsvereniging voor Belgische longartsen op 25.10.2020


Geachte Dokter,

Hieronder kunt u het persbericht lezen dat de pneumologen op 25.10.2020 aan de pers hebben gestuurd.

"De longartsen, bij monde van de Beroepsvereniging van de Belgische Longartsen, roepen de bevolking op om zich strikt te houden aan de maatregelen, opgelegd door de bevoegde autoriteiten. Als iedereen zich strikt aan de maatregelen houdt, moeten we deze crisis samen kunnen bedwingen! Er is geen plaats meer om er de kantjes af te lopen of voor eigen interpretaties.

De longartsen ondervinden het aan den lijve, we lezen het niet alleen in de krant  : we worden weer overspoeld door een toevloed aan patiënten. Zowel de huisartsen, als de verpleegkundigen, paramedici en ziekenhuisartsen zetten zich opnieuw tot het uiterste in om patiënten te redden. Het gaat dan zowel om COVID-19 zieken als om patiënten met andere, al dan niet levensbedreigende pathologie. Want vergis U niet: ook bij vooraf gezonde mensen kan COVID-19 tot langdurige en ernstige symptomen aanleiding geven.

Wat elk van ons kan doen, is zorgen dat er minder patiënten zijn. Daarvoor moet elkeen zijn verantwoordelijkheid opnemen : zorg ervoor dat uzelf niet ziek wordt, en zorg ervoor dat niemand anders doodziek wordt.  Met elke mens die niet ziek wordt, wordt een leven gered, wordt een dierbare beschermd, wordt mogelijks een bedrijf gered, is de kans groter om in de kerstvakantie een familiefeest te vieren.

Onze vrees is dat het niet voldoende meer is om zich aan de huidige maatregelen te houden, maar onze oproep is duidelijk : volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks. Dat lukt alleen als we het samen doen, jong en oud, Franstalig en Nederlandstalig, thuis, op school en op het werk.

Eendracht maakt onze macht !"

Met vriendelijke groet,

VBS