VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

Zone privee
30.07.2020 07:29 Leeftijd: 4 yrs
Categorie: E-SPECIALIST

e-specialist nr. 849 : snelle overdracht epidemiologische resultaten als terugbetalingsvoorwaarde

verstuurd naar de leden van de Belgische beroepsvereniging van artsen-specialisten in Medische biopathologie 29.07.2020


Geachte Dokter,
 
Het RIZIV heeft de webpagina over de terugbetalingsvoorwaarden van opsporingstesten naar het coronavirus tijdens de COVID-19-pandemie bijgewerkt. De wijziging betreft de snelle overdracht van de gegevens door de laboratoria als voorwaarde voor terugbetaling.

In de dagelijkse feedback die de laboratoria ontvangen over de kwaliteit van de epidemiologische gegevens die ze hebben aangereikt, wordt vanaf 20 juli 2020 informatie opgenomen over de doorlooptijden en de kwaliteit van de doorgestuurde informatie.

De laboratoria dienen deze persoonlijke statistiek te evalueren en indien nodig hun rapportering aan te passen, omdat ze bij ondermaatse resultaten hun attribuutcode 15A, die hen in staat stelt de opsporing van SARS-CoV-2 te laten terugbetalen dreigen kwijt te raken.

Bij een eerste evaluatie bleken er nog steeds resultaten te zijn die 24 uur na de validatie nog niet gerapporteerd waren. Een geautomatiseerde verzending om de 30 minuten kan ervoor zorgen dat alle laboratoria hun gegevens binnen de gevraagde termijn van  <1 u opsturen.
 
Klik hier voor de overzichtspagina over de terugbetalingsvoorwaarden

Met vriendelijke groet,

VBS