VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

Zone privee
27.03.2020 18:31 Leeftijd: 4 yrs
Categorie: E-SPECIALIST

e-specialist nr. 788: Intravitreale injecties tot 31/5 afleverbaar in publieke apotheken

verstuurd naar de leden van de Belgische Beroepsvereniging van Oogheelkundigen op 27.03.2020


Geachte Collega,

Sinds het begin van de Coronapandemie hebben het Oogartsensyndicaat, SOOS, en de Belgische Beroepsvereniging van Oogheelkundigen, BBO, met de steun van de BVAS en het VBS, met het RIZIV het probleem besproken van de continuïteit van de oogzorg bij intravitreale injectie-patiënten gedurende deze periode.

De komende maanden zouden ouderen, soms met comorbiditeit, hiervoor moeten blijven naar het ziekenhuis gaan, waar echter veel Corona-patiënten aanwezig zijn. Daarenboven moeten de ziekenhuizen zo veel mogelijk ontlast worden. Verschillende ziekenhuizen hadden de oftalmologen daarom verzocht hun intravitreale injectie-patiënten niet meer naar het ziekenhuis te laten komen en zich extramuraal verder te organiseren. Een dringende aanpassing van de wetgeving omtrent RIZIV-terugbetaling van Eylea en Lucentis was dus aangewezen.

Vandaag heeft het RIZIV zijn goedkeuring gegeven om vanaf 1 april tot en met 31 mei Eylea en Lucentis via de stadsapotheek te kunnen aankopen. Eerstdaags volgen meer details per mail. Gelieve deze verdere berichtgeving af te wachten alvorens ons bijkomende vragen te mailen.

Via deze link vindt u alvast de beknopte mededeling op de website van het RIZIV. 
 
Met vriendelijke groet,
 
BBO-UPBMO