VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

Zone privee
19.05.2017 09:03 Leeftijd: 7 yrs
Categorie: AGENDA

Hoe omgaan met de vraag van een bedrijf, een patiënt of een patiëntenorganisatie om uw onderzoek financieel te steunen? - 19/05/2017


Hoe omgaan met de vraag van een bedrijf,
een patiënt of een patiëntenorganisatie om uw onderzoek financieel te steunen?
19 mei 12:00 - 13:30

Een bedrijf, een patiënt of een patiëntenorganisatie wenst uw onderzoek financieel te steunen, en u vraagt zich af hoe dit praktisch kan geregeld worden? Tijdens deze Knowledge 2 Connect krijgt u advies over hoe u met deze wens tot financiële steun kan omgaan. Vragen zoals “Is dat met of zonder overhead afhouding, met of zonder BTW?”, “Mag ik voor een gift een factuur aanmaken?” en “Is sponsoring ook een gift, krijgt elke schenker een fiscaal vrijstellingsattest?” worden er beantwoord.

Terry Ediers (directiemedewerker Cel Fondsenwerving, Dienst Relatiewerking Universiteit Gent) geeft er informatie over verschillende mogelijkheden van mecenaat, giften, schenkingen, (duo-) legaten ten behoeve van onderwijs, onderzoek en dienstverlening. De do’s and don’ts op juridisch, fiscaal en deontologisch vlak (waar mogelijk aan de hand van concrete voorbeelden) worden er besproken. Ook een korte uiteenzetting over de procedures voor het oprichten van fondsen en leerstoelen komt aan bod.

Spreker: Terry Ediers (Universiteit Gent)

Inschrijven
Website